“İNFEKSİYON KONTROL BÜLTENİ” 33. SAYI YAYINLANDI...

“İNFEKSİYON KONTROL BÜLTENİ” 33. SAYI YAYINLANDI...

"İNFEKSİYON KONTROL BÜLTENİ"
33. SAYI YAYINLANDI...

Sağlık çalışanları zaman zaman bazı mikroorganizmalar için vektör olmakta ve mikroorganizmalar hastalara bulaşmaktadır. Bu geçişte hastaya ait faktörler, sağlık çalışanına ait faktörler, mikroorganizmaya ait faktörler ve diğer faktörler rol oynamaktadır. Boğmaca, influenza, su çiçeği, hepatit B, vankomisine dirençli enterokok (VRE) ve metisiline dirençli Staphylococcus aureus (MRSA) bu hastalık veya etkenlere örnek olarak verilebilir. Bu geçişlerin önlenmesinde sağlık çalışanlarının eğitimi, aşılanması, el hijyeni sürveyansı ve yeterli sayıda sağlık personelinin istihdamı büyük önem taşımaktadır.

Türk Hastane İnfeksiyonları ve Kontrolü Derneği tarafından online olarak yayınlanan "İNFEKSİYON KONTROL BÜLTENİ"nin 33. sayısında yukarıdaki konu ile ilgili BİR META-ANALİZİ e-posta aracılığıyla HİDERİM üyelerine ulaştırdık. Sağlık ve mutluluk dolu bir yeni yıl dileriz.

Siz de eğer henüz üye değilseniz www.hiderim.org adresinden "Üye Olmak İçin" linkini tıklayarak HİDERİM'e üye olup "İNFEKSİYON KONTROL BÜLTENİ"ni takip edebilirsiniz.

Bu paylaşımların infeksiyon kontrolünde istediğimiz noktaya gelmemize katkıda bulunması dileğiyle...

www.hiderim.org


SosyalPlatform

CanlıKonferans

OnlineTV

SunuMerkezi

 Üye
 Video
 Canlı Konferans